Fasad.nu

Fasadmarkiser

Markiser har använts sedan urminnes tider. När luftkonditionering blev mer eller mindre standard i många hem så blev dock markiser mindre populär. Med ständigt ökande energikostnader, har däremot markiser stigit i popularitet som ett bra sätt att spara in pengar hemma. Att sätta upp en markis kräver inte några stora förändringar och är därför en enkel och billig lösning för ett hem. Det är faktiskt så att genom att sätta upp markiser så kommer ni spara så pass mycket pengar på era energikostnaderna att markisernas kostnad kommer att betala sig själva inom ganska kort tid!

Naturligtvis har nya markiser längre livslängd och mycket vackra tygval vilket innebär att då du installerar markiser på er fasad så är det inte bara ett sätt att spara, utan också ett sätt att tillföra värde och skönhet till ditt hem.

Energibesparing & Fördelar

The Professional Awning Manufacturers Association har gjort en ny studie som visar markiser kan spara upp till 50% på utgifterna för kylning. Byron Yonce, MFC, ordförande i PAMA säger ”Folk inser inte att det finns fler miljövänliga sätt att vara cool. Genom att vrida upp luftkonditioneringen resulterar det i högre energiräkningar, medan fasadmarkiser fungerar tvärtemot som luftkonditionering genom att ditt hem svalare och minskar behovet av extra energi.”

Fönstermarkiser

Fönstermarkiser kan hjälpa till med mer än att bara göra ditt inomhusklimat svalt. De skyddar även dina möbler och trägolv från skador från solen. Fönstermarkiser är inte bara tilltalande, de gör även att energiförbrukning genom en kvadratfot av glas blir lägre, än igenom en hel isolerad vägg.

Fönstermarkiser kommer att minska inomhustemperaturen och kommer att minska räkningarna du betalar för din kylenergi.

Värme från solen kan minskas med upp till 65% på fönster du har söderläge. Värmeökning och reflexer från direkt solljus kan minska så mycket som 77% genom att installera fönstermarkiser på fasaden i östläge och västläge.

Terrassmarkiser

Infällbara markiser på din altan eller uteplats kan skapa ett perfekt uterum för dina vänner och hålla dem svalna även på de hetaste sommardagarna. Med alla färgval som finns bland markistyger, kan du omvandla din bakgård till en oas med beachkänsla i kombination med utdragbar markis och några vackra utemöbler. Det går även matcha dina möbeltyger med markistyget.

Olika typer av markiser

 

Det finns flera en uppsjö av olika markiser att välja på för ditt hem. Det finns massvis med olika stilar. Vissa markistyger är mer high end och kan kosta lite mer att köpa, men i det långa loppet så kommer de faktiskt kosta mindre per år eftersom dess kvalitet är så mycket bättre. Låt oss ta en titt på de olika modeller och stilar som finns bland markiser.

 

Infällbara markiser

Infällbara markiser kan mestadels ses på mer exklusiva bostäder. Nu är de mer prisvärda och hållbara i åratal utan att behöva något som helst underhåll. Dessa infällbara markiser kan lätt rullas eller förlängas med en handvev eller motor. Motorer finns både med fjärrkontroller och vindsensorer som kommer att dra tillbaka markisen automatiskt om exempelvis en plötslig storm kommer om markisen lämnades utdragen. De är också perfekta för att hålla balkongdörrar skuggade så ditt hem förblir svalare.

Fönstermarkiser

 

De här markiserna finns i traditionella och moderna stilar. Den traditionella stilen av fönstermarkiser har sidor som ger dig mer solskydd än markiser utan sidor. Markiser med sidor behövs speciellt till fönster belägna i öst och väst.Spear markiser har fyra utsprång som kommer ut ur alla fyra hörn av fönstret och används oftast på arkitektoniska hem.

Spear markiser görs med smidesjärnsramar med spjut ändknopparna. Spear Markiser ser bra ut på arkitektoniska och modernare hem. Villaägare som bor i extrema vädersituationer kan köpa hållbara fönstermarkiser i metall.
Altanmarkiser runt din veranda lägger integritet och skydd. Markiserna är även kallade terrassmarkiser och de kan hjälpa dig hålla verandan sval, samt skydda verandan mot regn.

Gardinkappor

 

Gardinkappor är också populärt och dekorativt. Gardinkapporna verkar speciellt för dekorativa ändamål, men har inte mycket solskydd, eftersom de är en väldigt liten del till en veranda. De är endast 30 – 35 cm lång och lindade runt en veranda för att färglägga och mjuka upp hårda linjer av en veranda. De är särskilt populär på bostäder på kusten, framförallt på östkusten.

Köpa markiser

Genom att köpa markiser på nätet och installera dem själv kan du spara en avsevärd summa pengar. Men har du inte kunskapen så kan du hitta specialister på markiser som erbjuder gratis hembesök. Prisklasserna på markiser varierar en hel del och det kan vara förvirrande vilken markis som är ger mest värde för dina pengar. Det bästa sättet att tala om kvaliteten på en markis är genom att titta på garantin som medföljer en markis. Du hittar de billigaste modellerna som har ett års garanti, då är ofta kvaliteten sämre. Sedan finns de som har 5 års garanti och top of the line modeller kan ha upp till 10 till 15 års garanti.

Så vilken markis får du bäst värde för dina pengar? De exklusiva modellerna kan ha lite högre pris, men du kommer kunna känna dig lugn med att veta att veta din markis kommer hålla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *